Udforsk nærområdet

Ved Strandlodden, Faxe Ladeplads

Geomuseum Faxe

Rejs 66-63 millioner år tilbage i tiden til dengang Danmark var dækket af et dybt hav, og der voksede et stort koralrev, hvor Faxe ligger i dag. Her levede hajer og krokodiller sammen med mere end 500 andre slags dyr.

Du kan også tage med på fossiljagt i Faxe Kalkbrud og finde dine egne 63 millioner år gamle fossiler.

Faxe Kalkbrud

Faxe Kalkbrud ligger lige øst for Faxe by. Når du går ned i kalkbruddet, befinder du dig på bunden af et 63 millioner år gammelt hav. Her svømmede hajer, krokodiller og blæksprutter rundt mellem smukke koral­ler.

Det er dem, som sammen med havets mange andre dyr og planteorganismer, har dannet kalken. Koraller, hajtænder, krabbe­skjolde og muslingeskaller er nogle af de mange forsteninger, kalken indeholder. Kalken er også brugt som byggemateriale gen­nem mange hundrede år.

Faxe Ladeplads Lystbådehavn

Nyd livet og hyg dig på Lystbådehavnen i Faxe Ladeplads.
Faxe Ladeplads er Faxebugtens lille perle, hvor der altid er ro, et hyggeligt havnemiljø og relevante faciliteter. Der er gode indkøbsmuligheder og busforbindelser.

"Vores" Strand

Lige over Strandvejen og man befinder sig på "vores" badestrand. Et dejligt sted til afslapning eller en tur i bølgen blå. Sommer og vinter.
Der er lavvandet, hvilket gør stranden ideel for børn. Stranden har også en ny badebro

Offentlig transport lige “til døren”

Toget kører fra Køge station til Faxe Ladeplads station (og omvendt) 1 gang i timen, turen tager 31 min.

Faxe Ladeplads Miniby & Park

En kreds af tidligere håndværkere fik i 1998 ideen, at bygge en miniby i Faxe Ladeplads.

Det er tanken at genskabe byen, som den så ud i perioden 1900 - 1920 i forholdet 1:10. Faxe Ladeplads er som by forholdsvis ny, men meget interessant.

Indtil 1863 bestod byen af ca. 20 huse på strækningen fra Faxe å til Gl. Strandskov. Herefter tog det fart, da godserne Vemmetofte og Bregentved sammen byggede havnen for at klare den store udskibning af kalk fra kalkbruddet i Faxe.

Jomfruens Egede

Herregården er en arkitektonisk perle beliggende i det smukke sydsjællandske landskab med skov og mark og ikke langt fra flere gode badestrande, et hav af seværdigheder, herregårde, slotte og flere golfbaner og kun 45 min. fra København.

Jomfruens Egede er et idyllisk herregårdshotel med bæredygtig sjæl. Vi har en holdning til den måde vi forbruger vor klodes energier på. Vi satser på økologisk eller biodynamisk gastronomi og drikkevarer.

Keld volder, formand
Torben Bernhoff, kasserer
21 45 58 40
32@strandlodden.dk
Scroll til toppen
strandlodden logo